מתכון

מרק עוף תאילנדי

מנעד הטעמים של המרק הזה נע בין חריפות נעימה של ג’ינג’ר וצ’ילי, טעמי אוממי עזים וחמיצות לימונית רעננה

20,396 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
מרק עוף תאילנדי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מרק עוף תאילנדי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סוד העצמות המבושלות
הטעם האמיתי של מרק עוף טמון בעצמות, ולכן אין טעם להשתמש בכרעיים או בחזה עוף. עדיף להשתמש בחלקים הזולים יותר כמו אלה המכונים “גבות” – מה שנשאר מהעוף אחרי שמפרידים אותו לחלקיו. לפעמים מוסיפים צוואר וכנפיים – נתחים עשירים בג’לטין, שעוזר להסמכת הציר. נתחי הודו יעניקו לציר גוון כהה וטעמים בשריים.
מומלץ לשבור את העצמות או למעוך אותן לפני הבישול כדי למצות את הטעמים בקלות וגם כדי שיתפסו פחות מקום בסיר.
טיגון – כן או לא? אם מתחילים בטיגון העצמות, מקבלים גוון זהוב וטעמים עמוקים יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה:

אופן ההכנה

1

משרים פטריות שחורות מיובשות ב-2 כוסות מים רותחים למשך 10 דקות. מסננים ושומרים את הנוזלים להמשך.

2

מביאים לרתיחה ציר עוף בסיר גדול.

3

מוסיפים ג’ינג’ר, קארי, לימון, רוטב דגים, רוטב סויה, רוטב צ’ילי חריף, חלב קוקוס ואת הפטריות המיובשות עם מי ההשריה. מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות תוך כדי בעבוע למיצוי הטעמים.

4

מוסיפים חזה עוף ופטריות שמפיניון ומבשלים כ-3 דקות או עד שהעוף מבושל (חשוב לא לבשל יותר מדי, שיישאר עסיסי!). טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5

מניחים בכל צלחת עגבניות שרי, חופן נבטים, כוסברה, בצל ירוק ופלפל חריף לפי הטעם. יוצקים את הציר הרותח ומגישים מייד.