מתכון

מרק שעועית תימני

לא, לא התבלבלנו, אלא ערבבנו שתי קלאסיקות (מרק תימני ומרק שעועית) לכדי מרק פסוליה סופר ארומטי על טהרת החוויאג’

62,580 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
| אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב, דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
| אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב, דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

חשוב לתת לזמן לעשות את שלו ובלי ליפול לקלישאות — פתילייה היתה עושה טוב למרק הזה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

צולים את העצמות

1

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרווחים את עצמות הברך בתבנית על נייר אפייה ומשחימים בתנור כ-20 דקות.

מכינים את המרק

2

מביאים לרתיחה את הבשר והעצמות הצלויות בסיר גדול עם 2 ליטר מים. מדי פעם מסלקים את הקצף שנוצר על פניהם ומבשלים עד שלא נוצר עוד קצף.

3

מוסיפים את שאר החומרים למעט המלח ותפוחי האדמה ומבשלים שעה וחצי-שעתיים על להבה נמוכה עד שהבשר והשעועית מתרככים.

4

מוסיפים תפוחי אדמה ומלח ומבשלים עוד 40 דקות עד שהכל רך, סמיך וריחני. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5

מגישים עם פיתה רכה ובשרנית וצלוחיות של חילבה ו/או סחוג.

באותה שיטה מכינים
• מרק רגל תימני: הכל אותו הדבר, רק בלי שעועית.
• מרק עדשים תימני: מחליפים את השעועית בעדשים חומות.