מתכון

סיגר טופו, פריחת הדרים וריבת שזיפים

סיגרים דקיקים ופריכים, ממולאים בקרם מבושם בעדינות בקוקוס ומי זהר

1,987 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
סיגר טופו, פריחת הדרים וריבת שזיפים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
סיגר טופו, פריחת הדרים וריבת שזיפים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

סיגרים דקיקים ופריכים, ממולאים בקרם מבושם בעדינות בקוקוס ומי זהר. הסיגרים קלים מאוד להכנה ובזכות מלית הטופו הם גם פרווה, כך שיתאימו למי שמחפש קינוח לא חלבי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם טופו

לסיגרים

לריבת שזיפים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את קרם הטופו

1

טוחנים במעבד מזון או בלנדר את כל המרכיבים עד קבלת קרם אחיד וחלק. מעבירים לשק זילוף ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את הסיגרים

2

מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים אותו בשמן זית, מפזרים מעט סוכר ומכסים בעלה פילו נוסף. חותכים את העלים לאורכם וחותכים שוב לרוחבם, כך שיתקבלו 4 מלבנים (16 מלבנים בסך הכול). מזליפים שורת קרם לאורך הדופן הארוכה של כל מלבן ומגלגלים את הבצק מעליו לסיגר הדוק. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי. מניחים את הסיגרים בתבנית, מברישים אותם בשמן זית, מפזרים מעט סוכר ואופים 20 דקות עד השחמה.

מכינים את ריבת השזיפים

4

מבשלים שזיפים, סוכר ומיץ לימון בסיר על להבה נמוכה כ־25 דקות, עד שהשזיפים מתרככים ומוציאים עסיס מתוק.

5

זורים על הסיגרים אבקת סוכר ומגישים לצד ריבת שזיפים.