מתכון

סינבון – שבלולי שמרים עם קינמון

מאפי קינמון מטריפים בזיגוג סוכר, שכיף לאכול ישר מהתנור

5,713 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
סינבון - שבלולי שמרים עם קינמון של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
סינבון - שבלולי שמרים עם קינמון של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
  • 12 שבלולים בתבנית בגודל 20*30 ס"מ
  • שעה וחצי + כשעתיים התפחה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית קינמון

לזיגוג הסוכר

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, שמרים, סוכר, שמן קוקוס, מים, ביצים, חלמון ומלח במהירות נמוכה־בינונית 15 דקות, לבצק אחיד, רך ונעים. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שעתיים.

מכינים את המלית

2

מערבבים בקערה סוכר, קינמון ומלח. מערבבים בקערה נפרדת שמן קוקוס ודבש.

מרכיבים את הסינבון

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים את תערובת שמן הקוקוס והדבש בשכבה אחידה ודקה ומפזרים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון. מהדקים את הסוכר לתערובת שמן הקוקוס והדבש בידיים. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים ל־12 שבלולים גדולים ברוחב של 5־6 ס"מ.

4

מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים את השבלולים במרווחים שווים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 30־40 דקות או עד שהשבלולים תפוחים ונצמדים זה לזה.

אופים את הסינבון

5

מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים 18־25 דקות או עד שהסינבון זהוב ויציב. מצננים בטמפרטורת החדר.

מכינים את הזיגוג

6

מערבבים אבקת סוכר, מים ותמצית וניל למשחה סמיכה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים אבקת סוכר. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים קצת מים. המרקם צריך להיות כשל טחינה גולמית. יוצקים את הזיגוג על הסינבון ומניחים להתייצב כשעה בטמפרטורת החדר. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

המתכון מתוך הספר "ימים מתוקים" של נטלי לוין, הוצאת תכלת, 193 עמ', 136 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.

"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין
"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין