מתכון

סינייה היביסקוס ממולא בקבב

הפרי החמצמץ שעוטף את הקבב מקנה לו מעטפת שדומה בחמיצותה לעלי גפן, ודבש הענבים מאזן אותה במתיקותו, לצד האגס

דצמבר 2018
סינייה היביסקוס ממולא בקבב של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
סינייה היביסקוס ממולא בקבב של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

לפרחי ההיביסקוס (קרקדה) מעמד חשוב במטבחים הלבנטיני והמצרי – הם משמשים בעיקר להכנת תה ומשקאות קרים באירועים חגיגיים ובחודש הרמדאן, ומיוחסות להם סגולות רפואיות רבות. אף שהם נקראים פרחים, אין אוכלים את הפרח הצבעוני אלא את הפרי שצבעו אדום ארגמן ומקורו בהרחבה של עלי הגביע.

תבנית (סינייה) בקוטר 15 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל על אש קטנה כ־15 דקות עד שהוא משחים מאוד. מסננים את הבצל מהשמן ומעבירים לקערה. מוסיפים בשר טחון, מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי ולשים היטב. יוצרים כדורים קטנים בקוטר ½1 ס"מ.

2

בעזרת כלי לריקון ירקות מוציאים בעדינות את הזרעים מפרחי ההיביסקוס. מניחים את הקבבים בפרחים המרוקנים.

3

מחממים תנור ל־250 מעלות. מסדרים את פרוסות האגסים בתחתית הסינייה ומניחים עליהם את פרחי ההיביסקוס הממולאים. בקערה קטנה מערבבים שמן זית עם דיבס ומים. מתבלים את הרוטב במעט מלח ופלפל ומוזגים לסינייה.

4

צולים את הסינייה כ־3 דקות, מוציאים את התבנית ומשקים את הפרחים ברוטב בעזרת כף. מחזירים לתנור ל־6 דקות נוספות.