מתכון

סינייה סביח

שכבות של פרוסות חציל, תפוחי אדמה וטחינה מתובלת שנאפות בתנור

63,051 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
סינייה סביח של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק
סינייה סביח של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק

אוכלים כתוספת או כמנה ראשונה. אפשר לחמם על הגריל אבל ממש לא חובה – הסביח הזה טעים גם קר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשמן פטרוזיליה

לטחינת עמבה

להרכבה

להגשה

אופן ההכנה

1

קולים את החצילים: מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מסדרים פרוסות חצילים בתבנית בשכבה אחת וללא חפיפות. אם יש צורך, מסדרים את החצילים ב־2 תבניות. מושחים את החצילים במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים, מעבירים את התבנית לתנור ואופים 10־12 דקות, עד שהחצילים מזהיבים קלות (הם ייצלו שוב בהמשך). אם צולים ב־2 תבניות צולים תבנית אחר תבנית ולא יחד.

2

בינתיים מכינים שמן פטרוזיליה וטחינת עמבה: מנערים עלי פטרוזיליה קצוצים, שום, שמן זית ומלח ים אטלנטי בצנצנת זכוכית ושומרים בצד. מערבבים בקערית טחינה גולמית, מי קרח, מיץ לימון ומלח לתערובת קרמית, מוסיפים עמבה ומערבבים שוב להטמעה.

3

מביאים שפע מים לרתיחה, מבשלים פרוסות תפוחי אדמה 7 דקות ומסננים בזהירות או מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.

4

מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית עגולה בקוטר 24 או 26 סנטימטר בפרוסות החצילים. מסדרים מעליהן פרוסות תפוחי אדמה, יוצקים מעל מעט משמן הפטרוזיליה, מסדרים תלוליות קטנות של עגבנייה מגוררת ותלוליות טחינת עמבה. מסדרים מעל שכבה נוספת של פרוסות חציל, פרוסות תפוחי אדמה, שמן פטרוזיליה, עגבנייה מגוררת וטחינה, וכך עד שמסיימים את כל החומרים. מתבלים במלח ים אטלנטי ובפלפל שחור ושומרים מעט טחינת עמבה להגשה.

5

מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ־20 דקות, עד שפני המאפה משחימים. מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים לצד טחינת העמבה ששמרנו בצד.