מתכון

סלט אבטיח, לאבנה ופאקוס

סבי נהג לקנות בקיץ עשרות אבטיחים, לאחסן בחדר קריר על שקי יוטה ולפזר ביניהם קש - כך הם היו נשמרים המון זמן

6,991 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט אבטיח, לאבנה ופאקוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
סלט אבטיח, לאבנה ופאקוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

את האבטיח אכלנו עם ג'יבנה או כדורי לאבנה עיזים (הטעימה ביקום) שסבתא ווג'יהה הייתה מכינה מחלב עיזים טרי. כאן ניסיתי לשחזר את הטעמים והוספתי כמה מכוכבי העונה.
אני משתמשת בלאבנה יבשה שמכינים בבית – המתכון כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים את מרכיבי הסלט בצלחת הגשה, מתבלים במיץ לימון ושמן זית ומפזרים מעט מלח גס. מגישים מיד.