מתכון

סלט אספרגוס צלוי, תפוחים ותמרהינדי

האספרגוס משודך לתפוחים ולתמרינדי, שמדגישים את הטעמים האדמתיים שלו

3,041 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט אספרגוס צלוי, תפוחים ותמרהינדי של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט אספרגוס צלוי, תפוחים ותמרהינדי של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

רבים לא יודעים שאספרגוס לא נועד לחליטה, כי כל הטעם שלו בורח למים. השף הבריטי הסטון בלומנטל אפילו מכין סורבה אספרגוס רק ממי החליטה, מכיוון שהם כל כך עשירים בטעם! לכן אני מקפיד לבשל את האספרגוס בממש מעט נוזלים, שתפקידם רק לייצר סביבה חמה ולחה. הטכניקה הזו מפיקה אספרגוס מדהים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת רחבה. מוסיפים שמן זית, אספרגוס ומלח דק ומבשלים 3 דקות על להבה נמוכה תוך נענוע המחבת עד שהאספרגוס מתרכך קלות אבל עדיין לא מוכן לאכילה.

2

מגבירים את הלהבה. מוסיפים מרווה, מיץ מתפוחים, כף מיץ לימון ורכז תמרהינדי ומבשלים 2 דקות עד שהאספרגוס במרקם אל-דנטה. מעבירים לקערה ללא הנוזלים.

3

מערבבים את פרוסות התפוחים עם 2 כפות מיץ לימון ומפזרים מעל האספרגוס. מתבלים במלח גס ומגישים.