מתכון

סלט במיה ורכז רימונים – במיה ביל'זית

ירק בשמן זית הוא ז'אנר מאוד פופולרי במטבח הלבנטיני. טיגון הבמיה שומר על המרקם המוצק ומעדן את הריריות

3,172 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
במיה ביל'זית- סלט במיה ורכז רימונים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
במיה ביל'זית- סלט במיה ורכז רימונים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קוטמים את קצוות הבמיה, שוטפים אותה ומייבשים על מגבת.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבמיה על אש בינונית כ־10 דקות עד שהיא מזהיבות.

3

מוסיפים שום וכוסברה ומטגנים כחצי דקה. מתבלים במלח, פלפל וכמון, מוסיפים מיץ לימון, קליפת לימון ורכז רימונים ומסירים מיד מהאש. מערבבים היטב ומשהים כ־20 דקות לפחות עד שהטעמים נספגים. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.