מסורת של ארוחות ערבי שישי בבית הוריי. אימא שלי מכינה את הסלט עם מיונז ואננס משומר. כשגדלתי, טעמתי גרסה עם אננס טרי ברוטב שמנת חמוצה ומתוקה שהיה כמו קצפת רכה ואהבתי אותו לא פחות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לסלט
אופן ההכנה
מכינים רוטב
1
משרים קשיו בשפע מים חצי שעה. מסננים, מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את יתר חומרי הרוטב וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
מרכיבים את הסלט
2
מחממים תנור ל־170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בתוכה אגוזי פקאן. מעבירים את התבנית לשליש האמצעי של התנור וקולים את האגוזים כ־7 דקות עד שהם מעלים ניחוח. כדאי להציץ פעם אחת ולוודא שהם לא נשרפים. מצננים.
3
חותכים פרוסות אננס למשולשים ומעבירים לקערה. מוסיפים פקאנים קלויים ואת יתר החומרים ומערבבים. יוצקים את הרוטב לפני ההגשה.