מתכון

סלט חסה עם במיה כבושה וויניגרט ענבים ומלפפונים

לכאורה סלט פשוט של חסות, עגבניות וקישואי בלאדי, אבל עם שתי תוספות שמקפיצות אותו לרמה אחרת

1,055 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
סלט של קיץ של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט של קיץ של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

שימו לב: כבישת הבמיה אורכת 5 ימים. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבמיה הכבושה (צנצנת בנפח כ-4 ליטר- למתכון זה נדרש 200 גרם)

לוויניגרט ענבים, מלפפונים וליים

אופן ההכנה

מכינים את הבמיה הכבושה

1

שמים לימון, שום ופלפל חריף בצנצנת מעוקרת ומוסיפים במיה.

2

יוצקים מי מלח ומעליהם שמן, סוגרים את הצנצנת (לא נורא אם היא לא מתמלאת עד הסוף) ומניחים על אדן החלון ל-5 ימים. כשהבמיה מוכנה, מעבירים למקרר ושומרים עד 4 חודשים.

מכינים את הוויניגרט

3

טוחנים היטב את כל חומרי הוויניגרט בבלנדר. הרוטב יישמר במקרר עד 3 ימים.

מכינים את הסלט

4

שמים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט למעט הפיסטוקים. יוצקים 1/2 כוס מהרוטב, מתבלים במעט פלפל שחור ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים פיסטוקים ומגישים.