מתכון

סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים

סלט מרענן ומשביע: לטופו וחציל שרוף מצטרפים גם בצלים ירוקים ולימונים חרוכים, שמוסיפים המון טעמים חמצמצים–חריפים

4,108 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

לחציל השרוף מצטרפים גם בצלים ירוקים ולימונים חרוכים, שמוסיפים המון טעמים חמצמצים–חריפים. הטופו מעניק לסלט מרקם יציב וסמיך, והופך אותו לממרח שכיף לנגב מהצלחת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת וצולים גבעולי בצל ירוק ופרוסות לימון, עד שהם נצרבים ומזהיבים.

2

שורפים חציל על הלהבה הגדולה בכיריים (רצוי לרפד אותה בנייר אלומיניום) כ־10 דקות מכל צד, עד שקליפתו נחרכת. מניחים מסננת מעל קערה, מעבירים אליה את החציל ומניחים לו להגיר נוזלים עד שהוא מתקרר מעט. קולפים.

3

טוחנים במעבד מזון או בלנדר טופו, חציל שרוף, שקדים (או אגוזי מקדמיה), 4 גבעולי בצל ירוק צלויים (שומרים את יתר הבצל ואת הלימון להגשה), שום, מיץ לימון, מלח ופלפל 2־3 דקות לתערובת קרמית חלקה.

4

מורחים את התערובת בצלחת הגשה כמו שמגישים חומוס, מניחים מעל פרוסות לימון ובצלים ירוקים צלויים, מזליפים מעט שמן זית, מפזרים מלח ומגישים.