מתכון

סלט כרוב בלאדי ורשאד

הרוטב, על בסיס רכז רימונים ואגוזי מלך, בא מהמטבח הפרסי והוא מחמיא מאוד לכרוב המתוק ולרשאד העוקצני

6,729 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
סלט כרוב בלאדי ורשאד של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
סלט כרוב בלאדי ורשאד של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

בישול רכז רימונים עם מעט שמן ואגוזי מלך בא מהמטבח הפרסי. הוא נועד בכלל לתבשיל עם תרנגולת, אבל אם משתמשים בו כוויניגרט – הוא מדהים. חשוב לציין שהכרוב שבו אני משתמש הוא כרוב שגדל בערוגות מתחת לגשם ונקטף רגעים אחדים לפני שחתכתי אותו לסלט, כך הוא במיטבו ומלא במתיקות טבעית שמשתלבת נהדר עם החריפות העדינה של הרשאד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מחממים בקלחת על להבה נמוכה רכז רימונים, אגוזי מלך, 3 כפות מים, 2 כפות שמן זית, פלפל שחור גרוס בנדיבות ומעט מלח אטלנטי ומבשלים 20־30 דקות עד להסמכה. מסירים מהאש ומניחים בצד.

מכינים את הסלט

2

מעבירים את קרעי הכרוב לקערה, יוצקים מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים את סירופ הרימונים ואגוזי המלך, רשאד ויוצקים 1־2 כפות שמן זית. מערבבים קלות עם הידיים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לכלי הגשה ומגישים.