מתכון

סלט עדשים חם עם בצלים בבלסמי, יוגורט וקרוטונים

עדשים, בצל ולחם הופכים למנה אלגנטית ונפלאה

מרץ 2016
סלט עדשים חם עם בצלים בבלסמי, יוגורט וקרוטונים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
סלט עדשים חם עם בצלים בבלסמי, יוגורט וקרוטונים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מערבבים בצלים, שמן, סוכר, חומץ בלסמי, מלח ופלפל בקערה גדולה. מעבירים לתבנית.

3

אופים 60-50 דקות, עד שהרוטב סמיך ומבריק. מדי פעם מזלפים מהרוטב על הבצלים.

4

בינתיים מבשלים עדשים בסיר מכוסה עם מים רותחים כחצי שעה עד שהעדשים מתרככות. מסננים.

5

ממלאים מים רותחים בקערה וחולטים בזיליקום ל-10 שניות. מסננים ושוטפים תחת מים קרים.

6

טוחנים את הבזיליקום עם יוגורט במעבד מזון למרקם חלק. מסננים במסננת דקה לתוך קערית. מערבבים ומועכים את תכולת המסננת, כדי להבטיח שמיצינו את כל היוגורט. שומרים במקרר עד ההגשה.

בהגשה:

7

מחלקים עדשים לקעריות אישיות, מניחים מעל בצל צלוי ומזלפים מרוטב הבלסמי. מזלפים רוטב יוגורט ומפזרים קרוטונים ומלח גס. אם רוצים, אפשר לקשט במעט עלי נענע או בזיליקום פרוסים דק.

גיוון:
עדשים שחורות אפשר כבר מזמן למצוא בסופרים באריזות. יש להן טעם נפלא והן שומרות על מרקם מוצק לאחר הבישול. אם לא מוצאים, אפשר להשתמש בעדשים חומות.

טיפים

  • צבעו הירוק של רוטב היוגורט דוהה תוך חצי שעה בגלל המגע בין הבזיליקום לחומציות. לכן כדאי לחלוט ולצנן את הבזיליקום מראש, אך לטחון אותו עם היוגורט רק סמוך להגשה. יש גם מי שסבורים שמסננת עם חוטי ניילון במקום מתכת עוזרת לשמור על הצבע.
  • מתחשק לכם קרוטונים תוצרת בית? פשוט חותכים לחם לקוביות קטנות ומטגנים בכמות נדיבה של שמן זית. ככל שהלחם איכותי יותר, כך יהיו גם הקרוטונים.