מתכון

סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה

סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה - כמילוי לפריקסה, או כמנה בפני עצמה. בגרסה הזו הפריקסה כמעט נאמן למקור במבנה שלו

5,009 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2020
סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל
סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל

מילוי סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה לפריקסה. בגרסה הזו הפריקסה כמעט נאמן למקור במבנה שלו: את נתחי הדג ותפוחי האדמה מחליף סלט של נתחי דג, קוביות תפוחי אדמה, קרם אריסה ולימונים כבושים ועלי כוסברה (מרכיב נוכח מאוד במטבח התוניסאי). ויתרתי פה על הביצים, אבל אתם יכולים כמובן להוסיף גם אותן.

פריקסה במילוי סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל
פריקסה במילוי סלט פלמידה קונפי ותפוחי אדמה של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל

אם החלטתם ללכת על פריקסה בגרסה זאת – החומרים שבמתכון יספיקו למילוי נדיב של 6-8 לחמניות.

למתכון הדג הכבוש – לחצו כאן

למתכון קרם אריסה ולימונים כבושים – לחצו כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים יחד בקערה בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.