מתכון

סלט תפוחי אדמה בוויניגרט יוגורט לימוני

סלט עונתי שמאחד את כל השכנים הגדלים לצד תפוחי האדמה בערוגה

3,588 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
סלט תפוחי אדמה בוויניגרט יוגורט לימוני של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
סלט תפוחי אדמה בוויניגרט יוגורט לימוני של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט יוגורט

אופן ההכנה

1

מניחים תפוחי אדמה בסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. אחרי 5 דקות ברתיחה מחדירים סכין לאחד מתפוחי האדמה ובודקים – אם היא ננעצת בקלות בבשר, עוצרים את הבישול ומסננים. חשוב להימנע מבישול יתר, שיגרום לתפוחי האדמה להתפרק. מסננים, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל ביס.

2

מעבירים את תפוחי האדמה וכל חומרי הסלט לקערה גדולה.

מכינים את ויניגרט היוגורט:

3

מעבדים בבלנדר את כל מרכיבי הוויניגרט מלבד שמן הזית לרוטב אחיד. מוסיפים את שמן הזית בזילוף אטי תוך כדי עיבוד.

4

יוצקים את הוויניגרט מעל הסלט, מערבבים ומגישים.