מתכון

סלמון ברוטב פונזו

רוטב הפונזו הלימוני פשוט להכנה בדיוק כמו הטריאקי ומתאים לסלמון לא פחות והחמצמצות הרעננה שלו מושלמת לימים חמים

53,234 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלמון ברוטב פונזו. צילום: shutterstock
סלמון ברוטב פונזו. צילום: shutterstock
  • שעתיים (ועד 8 שעות) השריה

באותה שיטה מכינים:
סשימי סלמון בפונזו פורסים את הסלמון לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת הגשה. יוצקים מעל רוטב פונזו, משהים ל- 10 דקות ומגישים. הרוטב כובש את הדג לגמרי ומתקבלת מנה ראשונה נהדרת.
אדממה בפונזו הרוטב מתאים גם להכנת פולי אדממה או שעועית ירוקה כתוספת או מנה ראשונה. מפשירים שקית אדממה ומסננים. מעבירים למחבת חמה ומנענעים 30 שניות על להבה גבוהה. יוצקים כוס רוטב פונזו ומעט מלח גס, מקפיצים 5-4 דקות ומגישים.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב פונזו

אופן ההכנה

1

מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון במשך דקה-שתיים לקבלת רוטב סמיך (מוודאים שהג'ינג'ר נטחן כולו).

2

מניחים פילה סלמון בתבנית רחבה עם העור כלפי מטה ויוצקים עליו את הרוטב. משרים את הדג ברוטב למשך שעתיים ועד 8 שעות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

צולים את הדג 20-15 דקות עד שהוא עשוי מבחוץ אך ליבו עדיין ורוד ולא אטום.