מתכון

ספרינג רולס במילוי סלט

ספרינג רולס מגולגלים בנייר אורז לח וממולאים במעין סלט רענן. מנה קלילה ובריאותית הנאכלת בכל קרן רחוב בוויטנאם

40,417 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
ספרינג רולס במילוי סלט. צילום: shutterstock
ספרינג רולס במילוי סלט. צילום: shutterstock

לא כדאי להירתע מכמות המרכיבים במתכון זה – אם מתגברים על אורך הרשימה, מגלים שההכנה קלה למדי.

לגרסה כשרה – אפשר לוותר על השרימפס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למטבל

אופן ההכנה

1

טובלים את דפי נייר האורז ל-10 שניות במים פושרים, מוציאים מיד, מנערים מעודפי מים ומניחים על משטח עבודה חלק ולח (הנייר צריך להיות גמיש ונוח לעבודה).

2

מסדרים בחלקו התחתון של כל עיגול נייר אורז: 2 גפרורי גזר, 2 גפרורי בצל ירוק, 2 נבטים סיניים, חופן אטריות אורז, נענע, בזיליקום וכוסברה. מניחים מעל 2 פיסות דקות של חזה עוף ומסיימים ב-2 יחידות שרימפס.

3

מקפלים את נייר האורז מן הצדדים כלפי המרכז כך שמתקבל מלבן מאורך, ומתחילים לגלגל במהודק מן הגוף והלאה. במחצית הדרך מניחים 2 גבעולי עירית במרכז הרול כשהם מציצים ממנו, וממשיכים לגלגל עד הסוף.

4

מרטיבים את קצה הנייר הרחוק במעט מאוד מים ומהדקים כדי להדביק ולסגור את שולי הרול.

5

מערבבים היטב את כל חומרי המטבל ומגישים לצד הרולים.