מתכון

עוגה בחושה עם פטל, שקדים ושוקולד לבן

הפטל נותן לעוגה גוון ורדרד, מוסיף חמצמצות מעניינת ותכולת הסוכר הגבוהה שומרת על העוגה עסיסית גם ביום חם במיוחד

5,867 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
עוגה בחושה עם פטל, שקדים ושוקולד לבן . צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגה בחושה עם פטל, שקדים ושוקולד לבן . צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

העוגה הזו נולדה כעוגת אפרסמון שאנחנו מכינים בתחילת החורף. בסוף עונת האפרסמון חיפשתי פרי אחר שישתלב עם שוקולד לבן וגיליתי שהפטל מושלם למשימה: הוא נותן לעוגה גוון ורדרד, מוסיף לה חמצמצות מעניינת ותכולת הסוכר הגבוהה שבו שומרת על העוגה עסיסית גם ביום חם במיוחד. מחוץ לעונה אפשר להשתמש בפטל קפוא, שהוא גם יותר זול מהטרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים 2 תבניות.

2

מערבלים חמאה וסוכר 4-3 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבלים עד שהיא נטמעת.

3

מנפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה לקערה נפרדת, מערבבים פנימה קליפת לימון ומוסיפים לקערת המיקסר יחד עם מיץ לימון. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מוסיפים לקערת המיקסר שוקולד לבן ופטל ומקפלים לתערובת אחידה.

5

מחלקים את המסה ל-2 התבניות ומפזרים מעל שקדים פרוסים.

6

אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח.

גיוון: מחליפים את הפטל ב-1/2 ק"ג אפרסמון חתוך לקוביות קטנות או באותה כמות של דובדבנים מגולענים