מתכון

עוגיות קשקבל, זרעי חרדל ושקדים פרוסים

עוגיות עדינות בעלות עקצוץ נעים של חרדל

6,014 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוגיות קשקבל, זרעי חרדל ושקדים פרוסים של נעמה נויהאוז. צילום: טל חבר
עוגיות קשקבל, זרעי חרדל ושקדים פרוסים של נעמה נויהאוז. צילום: טל חבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומקפיאים

1

שמים חמאה, מלח, פלפל, שמנת וקשקבל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה ואין גושי חמאה.

2

מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול וממשיכים לעבד עד שהן נטמעות בתערובת.

3

עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח, זרעי חרדל ושקדים. מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך. רצוי לעצור באמצע את פעולת המיקסר ולנקות את התחתית והדפנות בעזרת לקקן.

4

מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד, כולל את הדפנות. משטחים את הבצק בתבנית, מהדקים היטב ומיישרים בעזרת האצבעות. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך שעה לפחות.

5

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור תנור בנייר אפייה.

מעצבים עוגיות ואופים

6

מחלצים את הבצק הקפוא מהתבנית ומחלקים את מלבן הבצק לאורכו ל-3 חלקים שווים. כל פס בצק פורסים לפרוסות בעובי 3 מ״מ. מסדרים את העוגיות בתבנית.

7

אופים כ-20 דקות עד הזהבה ומצננים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד שבוע.