מתכון

עוגיות שחור-לבן עם קוואקר

העוגיות מלאות כל טוב ופריכות בזכות קוואקר ואגוזים שמוסיפים לבצק. לקבלת עוגיות ארומטיות מומלץ להוסיף ליקר

22,591 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגיות שחור-לבן עם קוואקר. צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
עוגיות שחור-לבן עם קוואקר. צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

מתוך עשרות מתכוני עוגיות שוקולד צ’יפס שנשלחו למערכת במסגרת תחרות מתכוני קוואקר בחרנו את המתכון של לירז באזוב. העוגיות שלה מלאות כל טוב ופריכות במיוחד בזכות קוואקר ואגוזים טחונים שמוסיפים לבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לתערובת הבהירה:

לתערובת הכהה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר וליקר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית לתערובת קרמית.

2

מוסיפים ביצים אחת-אחת ומעבדים לתערובת אחידה.

3

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, קוואקר, אבקת סודה לשתייה ומלח. מעבדים רק עד להתגבשות בצק אחיד.

4

חוצים את הבצק ומניחים ב-2 קערות. לקערה הראשונה מוסיפים קמח, שוקולד צ’יפס מריר ואגוזים טחונים ולשים להיטמעות.

5

לקערה שנייה מוסיפים קקאו ושוקולד צ’יפס לבן ולשים להיטמעות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים את שתי הקערות למקרר לשעה. כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול.

6

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מעצבים עוגיות ואופים:

7

מרטיבים את הידיים ומגלגלים מכל תערובת כ-40 כדורים בקוטר 3 ס”מ.

8

מצמידים כל זוג כדורים (שחור ולבן) ומגלגלים בעדינות לכדור אחד גדול. מניחים בתבנית.

9

אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות משתטחות מעט, המרקם שלהן יציב בטבעת החיצונית אבל רך במרכז, והן מתחילות להזהיב בשוליים.

10

מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהעוגיות מתקשות והופכות פריכות.