מתכון

עוגיות שקדים מרירות

עוגיות עם טעם שקדים עמוק ומרקם עשיר

10,266 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוגיות שקדים מרירות. צילום: shutterstock
עוגיות שקדים מרירות. צילום: shutterstock

הבצק שלהן מכיל שקדים מרים שאסתר משיגה בחברון, אבל אתם יכולים להשתמש בתמצית שקדים, שנותנת לעוגיות טעם מריר וניתן להשיגה בחנויות מתמחות ואפילו בסופרמרקטים. אפשרות אחרת היא להשתמש בשקדים מזן פט, הגדלים בארץ ונמצאים עכשיו בשווקים.

שימו לב – הבצק זקוק ללילה במקרר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את התערובת ומקררים

1

מקציפים 5 חלבונים עם סוכר בקערת מיקסר עם בלון הקצפה במשך כדקה רק עד שכל הסוכר נטמע בחלבונים.

2

עוצרים את פעולת המיקסר ומחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה. מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה, רטובה ודביקה. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים עוד 2-1 חלבונים ומערבלים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

שעה לפני האפייה

3

מוציאים את הקערה מהמקרר. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

מעצבים ואופים

4

מרטיבים את הידיים ומגלגלים מהבצק כדורים בגודל פינג-פונג. מסדרים אותם במרווחים בתבנית. משטחים בעדינות כל כדור ונועצים בו שקד חצוי.

5

מכניסים את העוגיות לתנור ומייד מורידים את החום ל-170 מעלות. אופים 20-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.

6

שומרים בקופסה אטומה במקפיא. מפשירים כחצי שעה לפני ההגשה.