מתכון

עוגת לימון וקוקוס טבעונית

העוגה הזו מזכירה בטעמיה את הבסבוסה ההדרית, רק שהיא הרבה יותר קלילה ואוורירית ממנה

12,832 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2016
עוגת לימון וקוקוס טבעונית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת לימון וקוקוס טבעונית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות אינגליש קייש.

2

מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, סוכר קנים וקוקוס טחון בקערה אחת.

3

טורפים שמן, חלב אורז, מיץ וקליפת לימון בקערה שנייה. מוסיפים חומץ וטורפים כמה שניות להיטמעות.

4

יוצקים את התערובת הרטובה לחומרים היבשים ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבניות.

5

אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא לח עם פירורים יבשים.

6

שומרים עד שבוע מחוץ למקרר.

גיוון: אופים ב-6 תבניות מיני קוגלהוף בקוטר 7 ס"מ (כמו בתמונה). מקצרים את משך האפייה ל-30 דקות.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן