מתכון

עוגת נקטרינה עסיסית

עוגת יוגורט בחושה, קלה ומהירה. הנקטרינות מגיעות בחתיכות גדולות כדי להעניק לעוגה עסיסיות

37,391 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוגת נקטרינה עם שטרויזל של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן
עוגת נקטרינה עם שטרויזל של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן

העוגה מיועדת לתבנית בקוטר 28

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לשטרויזל

אופן ההכנה

1

מכינים את הבסיס: מקציפים ביצים וסוכר במשך כ־5 דקות במיקסר. מוסיפים יוגורט עיזים, מנמיכים את המהירות ומקפלים פנימה קמח, אבקת אפייה וחמאה.

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. מוזגים את התערובת לתבנית או לרינג משומן ומקומח. מסדרים מעל הבלילה את חצאי הנקטרינות.

3

מכינים שטרויזל: מערבבים בקערה את מרכיבי השטרויזל עד ליצירת פירורים מוצקים. מפוררים את השטרויזל מעל העוגה לפני האפייה. אופים את העוגה כחצי שעה עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.