מתכון

עוגת פאדג’ מהממת

פתרון נהדר למי שאוהב מאוד שוקולד, אבל לא רוצה לחטוא במנה גדולה מדי

20,654 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת פאדג’ מהממת. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
עוגת פאדג’ מהממת. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
  • תבנית אינגליש קייק או ל-16 תבניות אישיות עגולות בקוטר 9 ס”מ או ל-24 תבניות מוארכות בגודל ½5X½11 ס”מ
  • 45 דקות הכנה+3 שעות במקרר
  • קל מאוד
  • כשר
  • עוגת שוקולד

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מבשלים שוקולד, סוכר, חמאה ושמנת בסיר על אש נמוכה תוך כדי בחישה. כשהעיסה נמסה וחלקה, מורידים מהאש ומצננים כמה דקות.

3

מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קורנפלור תוך כדי בחישה, עד שהעיסה חלקה וללא גושים.

4

מעבירים לתבניות ואופים 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. אם אופים בתבניות אישיות - מקצרים את זמן האפייה ל-10-12 דקות.

5

מצננים במקרר כ-3 שעות. אפשר גם לשמור במקפיא עד ההגשה ולהגיש חצי קפוא.

6

בוזקים אבקת קקאו או מזלפים גנאש.