מתכון

עוגת פירורים תפוח ודבש

עוגה בחושה בציפוי פירורי פתי בר בטעם קרמל, דרך קלה ומהנה להוסיף לשולחן החג קינוח עשיר ומדהים

5,172 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת פירורים תפוח ודבש. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת פירורים תפוח ודבש. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגה בחושה בציפוי פירורי פתי בר בטעם קרמל, דרך קלה ומהנה להוסיף לשולחן החג קינוח עשיר ומדהים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת התפוחים:

למלית:

לתערובת הפירורים:

אופן ההכנה

1

משמנים תבנית ומחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים את המלית:

2

מכניסים לקערת המיקסר את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה לקציפה סוכר, דבש, מיץ תפוזים ושמן. מקציפים כשתי דקות נוספות.

3

מוסיפים לקערת המיקסר קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, ציפורן ומלח, לשים במהירות בינונית כדקה.

מכינים את תערובת התפוחים:

4

מערבבים היטב בקערית קטנה את קוביות התפוח והסוכר.

מכינים את תערובת הפירורים:

5

מערבבים את החומרים יחדיו.

6

מוסיפים לקערת המיקסר בתנועות קיפול את תערובת התפוחים ו-5 כפות מתערובת הפירורים.

7

מוזגים את התערובת שנוצרה לתבנית האפייה.

8

מפזרים את שארית תערובת הפירורים על התערובת - לכיסוי העוגה.

9

אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.