מתכון

עוגת פרג של מיכל

המתכון מתוך התערוכה "נחמה ריבלין: מטבח משלה", שמתקיימת באסיף - המרכז לתרבות אוכל בישראל 

13,739 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
עוגת פרג של מיכל (מתכון של נחמה ריבלין). צילום: דן פרץ
עוגת פרג של מיכל (מתכון של נחמה ריבלין). צילום: דן פרץ

 לעוגה לחה פחות, יוצקים רק חצי מכמות הסירופ.

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24 או 26 סנטימטר.

אסיף – המרכז לתרבות אוכל בישראל 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לסירופ

לקרם שוקולד

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24 או 26 סנטימטר. מקציפים את החלבונים במיקסר עם מחצית מכמות הסוכר וקורט מלח לקצף יציב (שאינו זולג כשהופכים את הקערה). מעבירים לקערה ושומרים בצד.

2

מקציפים את החלמונים עם יתר הסוכר במיקסר בקערה נקייה במהירות בינונית־גבוהה כ־6 דקות, לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מזליפים שמן בהדרגה, תוך הקצפה במהירות בינונית, לקבלת תערובת אחידה ומעט מבריקה.

3

מוסיפים קמח ומקציפים במהירות אטית לאיחוד, מוסיפים פרג וממשיכים להקציף במהירות אטית לפיזור אחיד. מוסיפים תפוחי עץ ומערבבים בכף עץ לפיזור אחיד.

4

מקפלים 1/3 מכמות הקצף בעדינות לתוך תערובת החלמונים־קמח־פרג. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.

5

מעבירים את הבלילה לתבנית, אופים 50 דקות ומוציאים מהתנור.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ

6

מביאים מיץ תפוזים וסוכר לרתיחה בסיר קטן ומבשלים עוד 3 דקות מעל להבה בינונית להסמכה.

מכינים קרם שוקולד

7

ממיסים חמאה ושוקולד בקערה מעל סיר עם מים רותחים תוך ערבוב במטרפה. מורידים את הקערה מהסיר, מוסיפים מים וקוניאק ומערבבים בעזרת מטרפה, עד שהנוזלים נספגים בקרם והוא מבריק ואחיד. מניחים לקרם להצטנן לפחות 20 דקות (אפשר במקרר), עד שהוא מגיע למרקם מעט פחות יציב ממרקם של שוקולד למריחה.

מצפים את העוגה

8

כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים מעליה מיד את הסירופ תוך הנעת התבנית בתנועות מעגליות, כך שהסירופ שנקווה בתחתית ייספג גם הוא בעוגה. מניחים ל־10 דקות צינון ויוצקים מעל את קרם השוקולד, מורחים אותו בצורה אחידה על פני העוגה ובצדדים. מעבירים למקרר ל־30 דקות עד לילה.