מתכון

עוגת קיץ של "לחמים"

עוגת חמאה נהדרת, מועשרת באגוזי לוז ומשובצת בפלחי שזיפים אדומים

33,888 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
עוגת קיץ של "לחמים". צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגת קיץ של "לחמים". צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

העוגה זכתה לכזאת פופולריות ב"לחמים" עד שהתחלנו לאפות אותה כל השנה. כשמסתיימת עונת השזיפים מחליפים אותם בדובדבנים קפואים או בפלחי אפרסקים בסירופ וכששוב מגיע הקיץ מנצלים את העונה הקצרה של המשמשים כדי לשלבם בעוגה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לחלק העליון:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות.

2

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 3 דקות לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים ותמצית וניל בהדרגה. עוצרים מדי פעם ומורידים את הקרם מדפנות הקערה בעזרת מרית.

3

מערבבים בקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים שליש למיקסר, מערבלים להטמעה וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות. מוסיפים אגוזי לוז ומערבלים עד שהם נטמעים.

4

מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים בעזרת מרית או כף. נועצים שזיפים בבלילת העוגה בצורה אחידה ומפזרים אגוזי לוז או שקדים מעל.

5

אופים כ-40-35 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

6

שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים. מגישים בטמפ' החדר.