מתכון

עוגת שוקולד ומרציפן

את העוגה מצפים בשכבת מרציפן דקיקה ומעליה שכבה של גנאש שוקולד - ממש בונבון מוצרט בגרסת ענק

15,490 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת שוקולד ומרציפן של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו
עוגת שוקולד ומרציפן של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו

כשזה מגיע לעוגת שוקולד העדר הקמח יכול אפילו להפוך ליתרון: מתקבלת עוגת פאדג' עסיסית ורכה שנמסה בפה. כל זה מתקיים בתנאי שלא אופים אותה יותר מדי.

גרסת הפרווה: אפשר בקלות להפוך את העוגה לכוכבת לליל הסדר – מחליפים את החמאה בכמות זהה של שמן קוקוס מומס ואת השמנת המתוקה – בכמות זהה של חלב קוקוס.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגת פאדג'

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 150 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את העוגה

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לתערובת אחידה.

3

מקציפים ביצים, סוכר ומלח במיקסר כ- 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד ומערבלים עד שהיא נטמעת.

5

מוסיפים אבקת שקדים ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת מרית עד שהם נטמעים. יוצקים לתבנית ומחליקים.

6

אופים כ- 35 דקות עד שהפאדג' מתייצב בדפנות אך עדיין רוטט במרכז (הוא ישקע מעט במרכזו וזה בסדר).

7

כדי ליישר את פני העוגה מניחים עליה, כשהיא עדיין חמה, צלחת שטוחה בקוטר 24 ס"מ, דוחסים את השוליים ומסירים מייד. מעבירים למקפיא ל- 3 שעות לפחות.

8

מחלצים את העוגה מהתבנית ובמידת הצורך מיישרים בעזרת סכין משוננת וארוכה. הופכים את העוגה על גבי קרטון קשיח בקוטר 24 ס"מ, שאותו מניחים על קערה צרה הפוכה או קופסת שימורים (להגבהה).

9

מכינים את ציפוי המרציפן ומצפים: מקמחים משטח באבקת סוכר ומרדדים מרציפן ליריעה בעובי 2 מ"מ. מגלגלים את היריעה על מערוך ופורשים על העוגה כך שהמרציפן יכסה אותה כמו מפת שולחן. מצמידים את המרציפן לעוגה, מהדקים בשוליים ומסירים עודפים בעזרת סכין חדה.

מכינים את ציפוי השוקולד ומצפים

10

מביאים שמנת מתוקה לרתיחה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד ומערבבים לגנאש חלק.

11

מניחים את העוגה על גבי רשת ומצפים בגנאש את כל צידיה. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות להתייצבות.

12

שומרים עד 7 ימים במקרר ומגישים בטמפ' החדר.