מתכון

עוגת שוקולד ללא קמח

עוגה עשירה ונימוחה בטעם שוקולדי עמוק, ללא טיפת קמח. מושלמת לא רק לפסח

98,678 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
עוגת שוקולד ללא קמח של קונדיטוריה דלאל. צילום: מאיר כהן
עוגת שוקולד ללא קמח של קונדיטוריה דלאל. צילום: מאיר כהן

מתכון לשלוש תבניות אינגליש קייק.

יש להיזהר לא לאפות את העוגות יתר על המידה: אופים רק שני שליש דרך (סכין שמוכנסת אל העוגה, צריכה לצאת די מלוכלכת).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים יחדיו על בן מארי את השוקולד הקצוץ והחמאה. כשמתקבלת מסה הומוגנית מורידים מהסיר ומוסיפים את החלמונים ולאחריהם את השקדים הטחונים.

2

מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף רך אך גמיש. מקפלים אל תוך השוקולד יחד עם הקלבדוס ומחלקים לשלוש עוגות.

3

אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך כ-15-20 דקות. מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה. כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר. לפני ההגשה בוזקים קקאו.