מתכון

עוף באננס

אננס הוא מלך הפירות ומביא איתו טעמים חמוצים מתוקים וריח של חופש

89,816 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
עוף באננס של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן, כלים: עדי ניסני
עוף באננס של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן, כלים: עדי ניסני

האננס כאן הוא חלק מהמרינדה (ועוזר לבשר להתרכך) וגם נצלה עם העוף והופך למין תוספת. שימו לב שהעוף זקוק ל-5 שעות לפחות השריה במרינדה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

למרינדה

אופן ההכנה

1

טוחנים היטב את כל מרכיבי המרינדה לרוטב. מעבירים לתבנית צלייה שטוחה ומניחים בתוכה את הכרעיים כשהעור כלפי מטה. מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות ועד לילה (רצוי).

2

מחממים תנור ל-200 מעלות, מוציאים את התבנית עם הכרעיים מהמקרר ומסדרים פרוסות אננס בין וסביב הכרעיים. מעבירים לתנור וצולים שעה. מפעילים את הגריל העליון וצולים 15 דקות נוספות או עד שהעוף שחום.