מתכון

עוף מסאחן עטוף בבצק שמן זית

מסאחן הוא תבשיל ערבי של עוף מפורק עם המון תבלינים ועשבי תיבול, שמוגש על פיתה שרופה פריכה

2,937 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
עוף מסאחן בבצק שמן זית של שף אוהד סלומון | צילום: שני בריל
עוף מסאחן בבצק שמן זית של שף אוהד סלומון | צילום: שני בריל

"הרעיון שלי היה להשתמש בשמן זית ראשון המסיק גם בתיבול העוף וגם בבצק. אני גלגלתי את המילוי ברולדת בצק, אבל בעיקרון אפשר לייצר מאפה בכל צורה שרוצים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לבצק שמן זית

להברשה לפני הגשה

אופן ההכנה

מכינים את המילוי

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

משמנים קלות פרגיות בשמן זית ומתבלים אותן במלח. מניחים על רשת תנור וצולים 12 דקות לדרגת עשייה מדיום וול. מצננים כ־10 דקות וקוצצים לקוביות קטנות.

3

מחממים את יתר שמן הזית במחבת ומטגנים בצל 5־6 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים רכז רימונים, סומק, כמון, פטרוזיליה ופלפל חריף (לא חובה) ומטגנים כ־8 דקות, עד שהעוף מתחיל להזהיב. משאירים בצד.

מכינים את הבצק

4

לשים את כל המרכיבים, למעט מלח וסמולינה, בקערת מיקסר עם וו לישה כ־8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק מדי (אם צריך, מוסיפים עוד קצת קמח). מוסיפים מלח ולשים 2 דקות נוספות.

5

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים שעה־שעה וחצי להכפלת הנפח.

6

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7

מקמחים משטח עבודה בסמולינה ומרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי כחמישה מ"מ. מסדרים שורת מילוי בצמוד לקצה הארוך של מלבן הבצק ומגלגלים לרולדה הדוקה.

8

מעבירים את הרולדה לתבנית ואופים 7-8 דקות להשחמה יפה. באמצע האפייה מסובבים את התבנית כדי להבטיח אפייה אחידה.

9

מברישים את הרולדה בשמן זית ומגישים מיד.