מתכון

עינוגי שוקולד

תחתית פריכה במרקם של כדורי שוקולד וציפוי טראפל רך. החיתוכיות הכי מושחתות, הכי שוקולדיות וגם הכי קלות שתכינו

14,981 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עינוגי שוקולד. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עינוגי שוקולד. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לשכבת הטראפל:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשאירים שוליים גבוהים שיעזרו לחלץ את העוגה מהתבנית.

2

מחממים בסיר בינוני על אש קטנה שוקולד מריר, חמאה, חלב וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את הוודקה או הליקר.

3

יוצקים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים שברי פתי בר ומערבבים בעדינות.

4

מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת, מהדקים לתחתית ודוחסים מעט כדי להחליק את פני הבסיס. מעבירים למקפיא לרבע שעה.

מכינים את שכבת הטראפל

5

מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

6

יוצקים את שכבת הטראפל על הבסיס הקפוא ומעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.

7

מחלצים את העוגה מהתבנית וחותכים לריבועים. שומרים במקרר או במקפיא.