מתכון

ענבים בטאבון עם גלידת יוגורט

הצלייה מוציאה מפירות מקסימום טעם. אם אין לכם טאבון, צלו את הענבים בתנור בחום מרבי

ענבים בטאבון עם גלידת יוגורט של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
ענבים בטאבון עם גלידת יוגורט של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

טל פייגנבאום: "אני אוהב לצלות פירות, מכיוון שהצלייה מוציאה מהם מקסימום טעם. אם אין לכם טאבון, צלו את הענבים בתנור בחום מרבי".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדבש ענבים מתובל

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

צולים 3 סוגי אשכולות ענבים 10־15 דקות, עד שהם מתפקעים מעט ומזהיבים. מוציאים מהתנור ושומרים בצד.

מכינים דבש ענבים

3

מניחים בקערה דבש ענבים, אורגנו, שאטה וקליפת לימון מגוררת ומערבבים.

מרכיבים את המנה ומגישים

4

מניחים את אשכולות הענבים הצלויים על צלחת הגשה, יוצקים מעל דבש ענבים מתובל, מוסיפים 1־2 כפות גלידת יוגורט, מקשטים בעלי אורגנו ומגישים מיד.