מתכון

פאי גבינה ומרנג

הקלתית עשויה מבצק פריך קלאסי, הידוע בכינויו 1,2,3. הוא עובד יפה ושווה לאמץ אותו להכנת סוגי פאי שונים

7,200 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דנייה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי
צילום: דנייה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי

את מלית הגבינה מכינים בקלות (פשוט מערבבים את כל החומרים), ומעליה יופיעו ענני מרנג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לקלתית:

למלית:

למרנג:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הקלתית

2

מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים. מרפדים תחתית ושוליים של תבנית בפירורי הבצק, מהדקים ומקפיאים רבע שעה.

3

מניחים על הקלתית רדיד אלומיניום, מפזרים קטניות למשקולת ואופים 10 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 8 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים.

4

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מכינים את המלית ואופים

5

: מערבבים את חומרי המלית. יוצקים על הקלתית ואופים 30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת.

מצפים את העוגה ואופים שוב

6

: בזמן שהטארט בתנור, מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצף על העוגה בדוגמת שפיצים. אופים עוד רבע שעה. מקררים היטב ושומרים במקרר עד ההגשה.