מתכון

פויקה שפונדרה, לחי עגל וסלק

הכנסנו לתוך סיר הפויקה דברים שאנחנו אוהבים ונתנו לזמן לעשות את שלו. התקבלה מנה עשירה במרקמים, בטעמים ובכל טוב

2,191 בשלנים התעניינו במתכון זה
לחי סלק. צילום: דניאל לילה
לחי סלק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לתפוחי אדמה ממולאים

לסלקים ממולאים

לקציצות לחם וירק

אופן ההכנה

ממלאים את תפוחי האדמה

1

מערבבים בשר טחון עם צנוברים, חוויאג', פטרוזיליה, ראס אל-חנות, מלח ופלפל וסילאן וממלאים את תפוחי האדמה.

ממלאים את הסלקים

2

מערבבים בשר טחון עם מחית כמהין, מלח ופלפל וממלאים את הסלקים.

מכינים קציצות לחם

3

מפוררים את החלק הלבן של הלחם. מוסיפים ביצה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות בגודל 3-2 ס"מ.

מכינים את הקדרה

4

מלהיטים פויקה. מוסיפים את שלושת סוגי הבשר, שקדי עגל, ציר, יין וסילאן. שמים את הפריקה בתוך שקית בד, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים שעתיים על חום נמוך (על גחלים).

5

מוסיפים לסיר את קציצות הלחם ושני סוגי הממולאים, שאלוטס, פטריות, עלי קפיר ליים וערמונים ומבשלים עוד חצי שעה-שעה עד להתרככות הממולאים.