מתכון

פונדנט שוקולד עם דובדבנים ומרציפן

דובדבנים ששומרו באלכוהול נותנים טעם הרבה יותר עשיר לפונדנט, אז אל תתפתו להשתמש בלפתן דובדבנים חמוצים

1,316 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
פונדנט שוקולד עם דובדבנים ומרציפן של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
פונדנט שוקולד עם דובדבנים ומרציפן של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

מתכון מותאם לכלים אישיים בקוטר 4 ס“מ.

אם לא אופים מיד, מעבירים למקרר בכלי אחסון מכוסה ל-3-4 ימים או למקפיא לשבועיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים ביצים וסוכר לקרם בהיר ותפוח.

2

ממיסים שוקולד במיקרו ומוסיפים יחד עם הליקר לתערובת הביצים. מערבלים לקרם חלק ואחיד.

3

ממיסים חמאה ומוסיפים לתערובת השוקולד בהדרגה תוך כדי ערבול.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

יוצקים מעט מקרם השוקולד לתבניות אישיות חסינות חום, כך שהתחתית מכוסה. מניחים מעל 3 דובדבנים ופיסות קטנות של מרציפן. מכסים בעוד קרם שוקולד, כך שהקרם מגיע עד שלושה רבעים מגובה הכלי. מסדרים את הכלים האישיים בתבנית.

6

אופים כ-15 דקות עד שפני המאפים תפוחים ויציבים.