מתכון

פורל ורוד בקרמל שום, סילאן וסויה

רוטב הסילאן נותן לפורל עומק בלי להוסיף כבדות — מעין טריאקי על בסיס סילאן, אם תרצו

39,913 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פול ורוד בקרמל שום, סילאן וסויה של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר
פול ורוד בקרמל שום, סילאן וסויה של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר

הפורל הוא דג של מים מתוקים — טעמו עדין ומרקמו בשרני, ומשום כך נהוג לשדך לו רטבים דומיננטיים, לרוב על בסיס חמאה. הפורל הוורוד שמן ועסיסי יותר מהלבן ומרשים יותר גם מבחינה ויזואלית. מגישים כמנה ראשונה ליד ירקות ירוקים מאודים — ברוקולי, אספרגוס, אפונה סינית וכד’.

גיוון: מחליפים את הפורל ב-16 סקלופס נקיים (מופשרים), שצולים בדיוק אותו משך זמן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת בינונית, מוסיפים את כל החומרים למעט הדגים ומביאים לרתיחה עדינה.

2

מוסיפים את הדגים על צד העור ומבשלים על להבה נמוכה 5-4 דקות עד שהם כמעט מוכנים ומשנים את צבעם לאטום. הופכים את הדגים במחבת לסגירה נוספת של 1/2 דקה.

3

מעבירים את הפילטים לצלחות הגשה, מזלפים מעט מהרוטב הקרמלי שבמחבת ומגישים מייד לצד ירקות ירוקים חלוטים.