מתכון

פילאף ספרדי עם צ'וריסו עגבניות וזעפרן

הפילאף המעושן שלפניכם חייב את טעמיו לצ'וריסו ופפריקה המעושנת. את העידון בטעם מוסיפים זעפרן וקליפת לימון מגוררת

20,472 בשלנים התעניינו במתכון זה
פילאף ספרדי עם צ'וריסו עגבניות וזעפרן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פילאף ספרדי עם צ'וריסו עגבניות וזעפרן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל ומטגנים 6 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים פרוסות נקניקיות ומטגנים 3 דקות להשחמה קלה. מוסיפים שום ופפריקה, וכשעולה ריח - גם עגבניות. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית.

2

מוסיפים אורז, מים, קליפת לימון, זעפרן עם מי ההשריה, זרעי כוסברה ומלח, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 18 דקות.

3

מכבים את הלהבה אבל לא פותחים את המכסה. מחכים 10 דקות לפני שמאווררים את האורז בעזרת מזלג. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים קלות. מגישים עם פלחי לימון ליד.