מתכון

פיננסייר סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן

עוגיות שקדים עדינות בניחוח תפוחים ובמילוי קרמי - קינוח שמתאים במיוחד לשולחן החג של ראש השנה

3,162 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פיננסייה סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן וסילאן של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן
פיננסייה סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן וסילאן של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפיננסייה

לקרם שוקולד לבן וסילאן

אופן ההכנה

1

ממסים את החמאה בקערה ומוסיפים סוכר, שקדים טחונים וקמח מנופה. מוסיפים את החלבונים ואת סיידר התפוחים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

2

מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים לשקעי תבנית הסיליקון. אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

לקרם שוקולד וסילאן

3

מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן עם סילאן ומערבבים עם שוקולד לבן עד לקבלת גנאש חלק. מקררים היטב את הקרם.

4

כשהקרם קר מקציפים אותו למרקם יציב, אך מקפידים שלא להקציף יתר על המידה. מעבירים את הקרם המוקצף לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים קישוטים מעל לכל פיננסייה.

להגשה

5

מגישים קר