מתכון

פיצה פפרוני ופרושוטו משודרגת

פיצה פפרוני היא אחת האהובות בעולם. כאן שדרגנו אותה עם פרושוטו ובצלים צלויים

1,248 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
סגנון: עמית פרבר | צילום: רונן מנגן
סגנון: עמית פרבר | צילום: רונן מנגן

זה מתחיל מבצק טוב שמכינים עם קמח ייעודי, ממשיך (לרוב) עם רוטב עגבניות פשוט ומדויק ומכאן השמיים הם הגבול: גבינות טעימות משלל סוגים, נקניקים, פירות ים, ירקות — כבושים, צלויים או טריים — ועשבי תיבול. כל כך קל להכין פיצה מרגשת בבית אם עומדים לרשותכם העזרים המתאימים! ישרקו — בית קולינרי למותגים איכותיים מהעולם — מספק לכם את כל מה שצריך בשביל הפיצה האולטימטיבית. במתכון זה שידרגנו פיצה פפרוני, הפיצה האהובה בעולם, עם פרושוטו ובצלים צלויים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לרוטב:

לטופינג:

להגשה:

אופן ההכנה

לבצק: 

1

מערבלים שמרים ומים בקערת מיקסר עם וו לישה להמסה מלאה. מוסיפים את שאר החומרים למעט מלח וקמח תירס ולשים דקה במהירות איטית. מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות במהירות איטית. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש 6 דקות עד שמתקבל בצק מאוד אלסטי ונעים למגע.

2

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו (כ-40 דקות).

3

 מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומסדרים על משטח עבודה. מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות עד שהוא תופח פי אחד וחצי מנפחו המקורי.

4

טובלים את הכדורים בקמח תירס ופותחים (בידיים או בעזרת מערוך) לקוטר הרצוי.

לרוטב: 

5

מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים רוטב עגבניות, אורגנו, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

6

אפשר לשמור עד יומיים במקרר.

לטופינג: 

7

מחממים תנור עם אבן אפייה ל-200 מעלות במשך 30 דקות. אם אין אבן, מלהיטים תבנית אפייה הפוכה.

8

פותחים את הבצק לעיגולים בקוטר 24 ס”מ ומורחים את הרוטב. משאירים שוליים דקים ללא רוטב. מפזרים קרעי מוצרלה ומניחים את הנקניקים והבצלים.

9

מנמיכים את הטמפ’ ל-180 מעלות ואופים 15-10 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים והמוצרלה מבעבעת.

10

מזלפים מעט שמן, מפזרים רוקט ומגישים מייד.