מתכון

פירות אפויים בבצק

עוטפים פירות קיציים בבצק מצופה בסוכר וקינמון, אופים בתנור ומקבלים מין פאי ממכר לעצלנים

יולי 2020
פירות אפויים בבצק של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פירות אפויים בבצק של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

נורית קריב, הסטייליסטית המחוננת שעבדה איתי על שני ספרי הבישול שלי, סיפרה לי על המאפים האלו. בבית ילדותה אכלו אותם בחורף עם תפוחים וזה היה המאפה האהוב עליה. הסיפורים שלה מילאו תמיד את הלב בגעגוע למה שלא טעמתי מעולם, כך שהחלטתי לאמץ אותם כאן בגרסה ישראלית קיצית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק

למלית

להברשה

להגשה

אופן ההכנה

1

לשים קמח וקוביות חמאה לבצק פירורי במיקסר עם וו לישה או במעבד מזון, מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי עיבוד רק עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור במינימום תנועות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס”מ ופורסים אותו לרצועות ברוחב 3 ס”מ. מניחים את הפרי בקצה רצועת בצק ומגלגלים כך שהבצק יעטוף את הפרי אך הוא עדיין יבצבץ החוצה.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. טורפים ביצה בצלחת עמוקה, מערבבים קינמון וסוכר בצלחת שטוחה. טובלים את הפירות העטופים בביצה ומעבירים מיד לצלחת הסוכר. מגלגלים בסוכר ומניחים בתבנית.

4

מעבירים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות או עד שהבצק משחים והסוכר מעליו מתקרמל. מפדרים בשפע אבקת סוכר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר ואפשר ליד גלידת וניל.