מתכון

פלפלים בחומץ עם שום ושמיר

הסבתות היו כובשות כך את הפלפלים הירוקים הבהירים, אך אפשר להכין כך את כל סוגי הפלפלים בכל הצבעים

12,721 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
פלפלים בחומץ עם שום ושמיר של שרי אנסקי | צילום: אלכס ליבק
פלפלים בחומץ עם שום ושמיר של שרי אנסקי | צילום: אלכס ליבק

הסבתות היו כובשות כך את הפלפלים הירוקים הבהירים מזן "נהריה", אך לא פחות מוצלח להכין כך את כל סוגי הפלפלים בכל הצבעים, ואף לשלב בין מתוקים וחריפים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את הגריל בתנור. מניחים פלפלים על רשת וקולים עד שהקליפה מחווירה ומתרוממת וקצת נחרכת משני הצדדים.

2

מקלפים ומסירים את הגבעולים והגרעינים. לא שוטפים!

3

מניחים בקערה שכבות פלפלים שביניהן שיני השום והשמיר. על אלו יוצקים 3־4 כפות מים קרים ומכסים בחומץ. מכסים ומכניסים למקרר. הפלפלים מוכנים לאכילה מייד, אבל הטעמים משתלבים ומתעצמים אחרי יומיים־שלושה.

*חשוב: איכות וחוזק החומץ תלויים במשך הזמן שהבקבוק פתוח. לכן כדאי לטעום את הפלפלים אחרי יום, ואם טעם החומץ חזק מדי לדלל ב־1־2 כפות מים.

המתכון מתוך ספרה של שרי אנסקי, "האוכל מוכן", הוצאת כתר, 226 עמ', 128 שקלים.