מתכון

פנקייק PB&J טבעוני

דורות של ילדים אמריקאים גדלו על השילוב בין חמאת בוטנים לריבה. הנה גרסת הפנקייק שלי לשילוב הזה - והיא גם טבעונית!

6,628 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
פנקייק בננה ללא גלוטן של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
פנקייק בננה ללא גלוטן של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

את הביצים אני מחליפה בזרעי פשתן, שעוזרים לבלילה להיקשר וגם מוסיפים ערכים בריאותיים, כמו אומגה 3 וסיבים תזונתיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה קטנה או בכוס זרעי פשתן טחונים עם 3 כפות מים ומניחים בצד ל־10 דקות. הבלילה תסמיך ותהפוך מעט צמיגית.

2

מעבירים את תערובת זרעי הפשתן לבלנדר, מוסיפים את יתר חומרי הפנקייק וטוחנים לבלילה אחידה. אם יש לכם חמאת בוטנים מהסוג הקרמי יותר, אפשר גם לערבב בקערה.

3

מחממים מחבת גדולה עם כף שמן קוקוס או שמן זית על להבה בינונית. יוצקים 4 תלוליות מהבלילה, בנפח של חצי מצקת כל אחת, ומטגנים 3 דקות. כשמופיעות בועות על פני השטח, הופכים עם תרווד ומטגנים עוד דקה.

4

מעבירים את הפנקייקים לצלחת וממשיכים לטגן את סבב הפנקייקים הבא. אם צריך, משמנים מעט את המחבת לפני כל סבב.

5

מגישים עם סירופ מייפל, תותים חתוכים ואגוזי מלך.

המתכון מהספר "לאכול טוב יותר", הוצאה עצמית, 288 עמ', 148 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: zoharlustiger.com

"לאכול טוב יותר" | מאת: זהר לוסטיגר בשן
"לאכול טוב יותר" | מאת: זהר לוסטיגר בשן