מתכון

פסטה בכרשה

המון כרשה, קצת תימין, הרבה פלפל שחור וקצת לימון. זה הכל. פשוט, קל וטעים בצורה יוצאת דופן.

28,727 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פסטה בכרשה של עז תלם. צילום: דניאל לילה
פסטה בכרשה של עז תלם. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים כרשות ותימין (שומרים חופן קטן של תימין להגשה) ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות עד שהכרשות רכות וזהובות.

2

בינתיים מבשלים פסטה דקה פחות מהוראות היצרן. שומרים כוס ממי בישול הפסטה ומסננים.

3

מוסיפים את הפסטה לכרשה עם מעט ממי הבישול שלה (כמצקת). מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים כ- 2 דקות עד שהפסטה נעטפת בפרוסות הכרשה. ברגע שכל נוזלי הבישול מתאדים מוסיפים עוד ממי הבישול.

4

מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בשקדים פרוסים קלויים ועלי תימין. מגישים עם פלחי לימון ואפשר לעטר בקליפת לימון מגוררת.