מתכון

פסטה ברוטב לימון

החמצמצות של הלימון יוצרת מנת פסטה מרעננת וקלילה שמתאימה בדיוק לימי הקיץ החמים

108,193 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
פסטה ברוטב לימון של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: גיא כהן; כלים: עדי ניסני
פסטה ברוטב לימון של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: גיא כהן; כלים: עדי ניסני

אמנם לימון הוא לא בדיוק פרי עונתי, אבל בזכות פיתוחים חקלאיים כבר אפשר למצוא לימוני קיץ מצויינים וזה נהדר, כי חמוץ הוא פשוט הטעם הכי נכון לעונה החמה. כמה טיפות מיץ לימון (וכאן יש הרבה יותר מכמה טיפות), ואפילו הכבדה שבמנות מקבלת גוון קליל ורענן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מכינים את הפסטה לפי הוראות יצרן, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.

2

מטגנים שמן זית, שום וצ'ילי במחבת רחבה מעל להבה נמוכה כ-3 דקות. מוסיפים למחבת את מי בישול הפסטה ששמרנו, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, חמאה, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור. מבשלים 3 דקות על אש גבוהה.

3

מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מפזרים פרמזן בנדיבות ומגישים.