אמנם לימון הוא לא בדיוק פרי עונתי, אבל בזכות פיתוחים חקלאיים כבר אפשר למצוא לימוני קיץ מצויינים וזה נהדר, כי חמוץ הוא פשוט הטעם הכי נכון לעונה החמה. כמה טיפות מיץ לימון (וכאן יש הרבה יותר מכמה טיפות), ואפילו הכבדה שבמנות מקבלת גוון קליל ורענן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מכינים את הפסטה לפי הוראות יצרן, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
2
מטגנים שמן זית, שום וצ'ילי במחבת רחבה מעל להבה נמוכה כ-3 דקות. מוסיפים למחבת את מי בישול הפסטה ששמרנו, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, חמאה, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור. מבשלים 3 דקות על אש גבוהה.
3
מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מפזרים פרמזן בנדיבות ומגישים.