מתכון

פסטה ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות

 אם אין לכם כוח להכין פסטה יש המון סוגים של אטריות או שבבי אורז שיתאימו לקציצות ודורשות בישול קצרצר

22,157 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטה

לקציצות

לרוטב עגבניות

אופן ההכנה

מכינים פסטה

1

מעבדים קמח עדשים, ביצים וחלמונים ומלח במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לקבלת בצק אחיד, גמיש ומבריק. אם הבצק קשה מידי מוסיפים 1 כף שמן זית, אם הוא רך מידי מוסיפים מעט קמח עדשים. יוצרים מהבצק מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה מנוחה במקרר.

2

צובטים מהבצק כדורים בגודל תפוז סיני, ומגלגלים בין הידיים לרצועות דקות באורך של כ-8 ס"מ. מניחים בקופסה ומקמחים בקמח עדשים (כדי שלא יתייבשו).

מכינים רוטב עגבניות

3

מטגנים בסיר קטן בצל בשמן זית כ-2 דקות לשקיפות. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.

בינתיים מכינים קציצות

4

מטגנים בסיר קטן בצל בשמן זית כ-2 דקות לשקיפות. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.

5

מוציאים את הקציצות מהמחבת בעזרת מלקחיים או כף מחוררת ומוסיפים לרוטב העגבניות. מבשלים מעל להבה בינונית ללא כיסוי כרבע שעה עד שהקציצות ספוגות ברוטב והרוטב סמיך ומבריק.

מבשלים פסטה ומגישים

6

מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גבוה ורחב. זורקים את הפסטה פנימה ומבשלים כ-2 דקות עד שהפסטה צפה על פני המים. מסננים ומגישים מיד עם רוטב העגבניות והקציצות מעל.