מתכון

פנה מקמח מלא ברוטב "אלפרקדו"

המרקם הקרמי של הרוטב מזכיר מאוד את רוטב אלפרדו הקלאסי – ויכול להיות בסיס מעולה למנה טבעונית

דצמבר 2018
פנה מקמח מלא ברוטב "אלפרקדו" של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ
פנה מקמח מלא ברוטב "אלפרקדו" של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח. מבשלים את הפסטה על להבה בינונית ללא מכסה במשך 12-13 דקות (מכיוון שמדובר בפסטה מקמח מלא, זמן הבישול ארוך יותר).

2

בזמן שהפסטה מתבשלת יוצרים מהדלעת כדורים קטנים באמצעות כף פריזיין. מטגנים את כדורי הדלעת במחבת עם שמן הזית עד לקבלת צבע זהוב יפה.

3

מרסקים בבלנדר את האבוקדואים הקלופים לקרם אחיד, ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.

4

כאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה מהמים. מערבבים את הפסטה עם רוטב האבוקדו וכדורי הדלעת.

להגשה

5

מעבירים את הפסטה לצלחת, מפזרים מעל שבבי פרמזן. מגישים חם.