מתכון

פרוסות תפוחים ממולאות בגבינת עיזים ותמרים

פרסתי תפוחים לפרוסות דקיקות, שהפכו לכיסנים עם מלית מלוחה–מתוקה של גבינת עיזים ותמרים

10,648 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
פרוסות תפוחים ממולאות בגבינת עזים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
פרוסות תפוחים ממולאות בגבינת עזים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

הכיסנים כל כך עדינים וקלילים, שאין פלא שביום הצילום חיסלנו את התבנית כולה תוך כמה דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים. מוסיפים כף שמן זית, סוכר ומיץ לימון ומערבבים.

2

חולטים את התפוחים בסיר עם המים 30 שניות, מוציאים למסננת ומצננים.

3

מחממים תנור במצב גריל ל־220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מניחים על כל פרוסת תפוח כפית גבינת עזים, רבע תמר ושניים־שלושה עלי תימין, סוגרים לחצי ומדביקים (הגבינה מדביקה את חצאי התפוח). ממשיכים כך עם יתר התפוחים, הגבינה, התמרים והתימין.

5

מסדרים את התפוחים הממולאים בתבנית, מזלפים שלוש כפות שמן זית ודבש ענבים ומפזרים פלפל, מלח ועלי תימין. אופים 8־10 דקות, עד שהתפוחים נצרבים קלות.