הקפידו לבחור בפרחי קישואים גדולים, שהחלמון לא ייזל מהם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתבשיל קישואים
לפרחי קישוא בטמפורה
להגשה
אופן ההכנה
מכינים תבשיל קישואים:
1
מחממים שמן זית בסיר בינוני. מוסיפים זעתר ושום ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח (נזהרים שהשום לא יזהיב). מוסיפים קישואים ומטגנים 5 דקות מעל להבה גבוהה. יוצקים יין לבן לכיסוי, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות, עד שהקישואים מתפרקים. טועמים וממליחים לפי הטעם.
ממלאים ומטגנים פרחי קישוא:
2
טורפים קמח, מי סודה ומלח לתערובת חלקה ומחממים שמן לטיגון עמוק - מעבירים בערך 1/2 כפית מהטמפורה לשמן אם היא צפה מיד ושמן מבעבע סביבה השמן חם דיו. אם לא, מחממים עוד דקה.
3
פותחים פרח קישוא ומחזיקים אותו כשהפתח כלפי מעלה. מחליקים לתוכו חלמון ואוחזים בחלק העליון של עלי הכותרת, כדי שהחלמון לא יברח. טובלים את הפרח בבלילה ומעבירים בזהירות לשמן כשהפתח כלפי מעלה - הטמפורה תתנפח ותסגור את הפרח. מטגנים 2־ 3 דקות עד שהמעטפת מזהיבה היטב. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4
מעבירים את תבשיל הקישואים לקערות הגשה, מניחים בכל צלחת כמה גילופים של גבינה ו־2 פרחי קישוא ומגישים.